FR | NL

Jette Village, een nieuw wooncomplex in de Spiegelwijk in Jette

17/12/2013
Op een voormalige industriesite vlakbij het Koningin Astridplein, wordt het project Jette Village werkelijkheid voor de nieuwe bewoners

Brussel, 17 december 2013 - Op een voormalige industriesite op een steenworp van de de Smet de Naeyerlaan en het Koningin Astridplein, beter bekend als het "Spiegelplein", in Jette, wordt het project Jette Village werkelijkheid voor de nieuwe bewoners. De officiële inhuldiging van dit geconventioneerde wooncomplex vond vandaag plaats in aanwezigheid van Evelyne Huytebroeck, Brussels minister van Leefmilieu, Energie en Stadsvernieuwing, Hervé Doyen, burgemeester van de gemeente Jette, en alle actoren die hebben bijgedragen tot het welslagen van het project. 

In de zeer dichtbebouwde wijk op de kruising van de Jetse Steenweg, de Paul de Mertenlaan en de Firmin Lecharlierlaan is de bouw van het project Jette Village zo goed als voltooid. Begin 2014 zullen de eigenaars van de huizen en appartementen kunnen genieten van een ideale omgeving met groene ruimten, winkels, diensten en openbaar vervoer.

Een project in meerdere fasen

Het project telt 29 eengezinswoningen en 113 appartementen, verspreid over vier gebouwen. De eerste fase, die in 2009 van start ging, werd hoofdzakelijk ontwikkeld langs de bestaande straten. De bewoners van de 14 huizen en 58 appartementen beleven er al sinds de zomer van 2012 vreugde van hun woonst. De tweede fase, die nu wordt afgewerkt, telt 15 huizen en een gebouw met 55 appartementen. Deze fase is georganiseerd rond een nieuwe binnenweg, de René Magrittegaarde, en een landschapstuin waarop de bewoners van het project uitkijken.  Ook de buurtbewoners hebben er zicht op vanaf de Paul de Mertenlaan.

Het project heeft een bebouwde bovengrondse oppervlakte van ± 18.000 m². Bovenop de garages van de huizen zijn er om en bij de 90 ondergrondse parkeerplaatsen en een 20-tal parkeerplaatsen in de Magrittegaarde.

Elk huis heeft een privatieve tuin en op de verdieping van de ouderlijke slaapkamer is er een ruim en aangenaam zonneterras. De extra hoge woonkamer (plafond ruim 4,20 m hoog) geeft de bewoners een enorm ruimtegevoel.

De gelijkvloerse appartementen beschikken over een privatieve tuin en daarnaast is er de centrale tuin waarop iedereen zicht heeft.

Denis Grimberghs, voorzitter van citydev.brussels, benadrukt dat "het project de bewoners tal van voordelen biedt, zoals een regenwaterciterne, een groendak ... Bovendien ligt het op een steenworp van de zondagsmarkt, een vaste waarde bij de inwoners van Jette en de naburige gemeenten."

Gerenommeerde partners

Dit project is het resultaat van een partnerschap tussen citydev.brussels en Besix Real Estate Development. Besix RED vertrouwde het architecturaal ontwerp van het project toe aan de tijdelijke vereniging van de Brusselse architectenbureaus Assar Architects en Accarain-Bouillot. Deze twee bureaus zijn befaamd voor hun knowhow en de kwaliteit van hun architecturale visie. Daarvan getuigen tal van realisaties, onder meer in het Brussels gewest.

Resultaat? Alweer een schot in de roos voor citydev.brussels, want de beschreven woningen waren in een recordtijd op plan verkocht.

Evelyne Huytebroeck, Brussels minister van Leefmilieu, Energie en Stadsvernieuwing: “We hebben een kwaliteitsvol woonmilieu aan een aantrekkelijke prijs gecreëerd en het binnenterrein van het huizenblok groener gemaakt in een gemengde wijk vlak bij het centrum van de gemeente Jette. Deze ingrepen vonden plaats op een voormalig industrieterrein en passen in onze renovatieopdracht: er zijn steeds minder terreinen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, en dus moeten we de ruimten waar vroeger bedrijven waren gevestigd, hergebruiken om de uitdaging van de bevolkingsgroei het hoofd te bieden.”

Persbericht: PDF-formaat - DOC-formaat
Toespraak van Denis Grimberghs, voorzitter en Julien Meganck, afgevaardigd bestuurder van citydev.brussels: PDF-formaat - DOC-formaat
Toespraak van Evelyne Huytebroeck, Brussels minister van Leefmilieu, Energie en Stadsvernieuwing: PDF-formaat - DOC-formaat
Illustraties: PDF-formaat

© citydev.brussels ® (S.D.R.B. - G.O.M.B.)
Gabrielle Petitstraat 6 · 1080 Brussel · België
+ 32 2 422 51 11 · info@citydev.brussels · Ombudsman · Gebruiksvoorwaarden · RSS
www.brucenter.brussels · www.irisphere.be