FR | NL

citydev.brussels behoudt haar 3 sterren

5/03/2014
Bekroond met het label Ecodynamische onderneming voor haar goede milieubeheer (mobiliteit, afval, energie )

citydev.brussels, bekroond met het label Ecodynamische onderneming voor haar goede milieubeheer, behoudt haar 3 sterren, de hoogste erkenning van Leefmilieu Brussel voor bedrijven en openbare instellingen.

Het label, een initiatief van Leefmilieu Brussel, is een officiële beloning voor het goede beheer, het dynamisme en de vooruitgang op milieuvlak van de bedrijven in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (BHG). Factoren waarmee rekening wordt gehouden zijn bijvoorbeeld het energieverbruik, duurzame mobiliteit, het aandeel duurzame aankopen en afvalsortering.

Om de drie jaar beslist een jury over de hernieuwing van het label op basis van een spontaan door de kandidaat-bedrijven ingediend dossier. Dit dossier omvat een evaluatie van de acties die genomen zijn ten gunste van het milieu gedurende de drie voorbije jaren en een programma van door te voeren maatregelen voor de drie volgende jaren.

citydev.brussels is een van de zeldzame Brusselse openbare instellingen die het driesterrenlabel al in 2011 behaalden. Het is niet enkel dankzij het dagelijkse beheer van citydev.brussels dat de instelling haar drie sterren kan behouden (energie- en papierverbruik, alternatieve mobiliteit, afvalsortering, gebruik van ecologische onderhoudsproducten en ecologisch kantoormateriaal ...) maar ook dankzij de hoge milieu-eisen voor de vastgoedprojecten die ze ontwikkelt (passiefwoningen, zeer lage-energierenovaties, bodemsaneringen, duurzame wijken ...).

Om onze derde ster te behouden moesten we intern sterk mobiliseren en zeer veeleisend te werk gaan”, aldus administrateur-generaal Benjamin Cadranel.

© citydev.brussels ® (S.D.R.B. - G.O.M.B.)
Gabrielle Petitstraat 6 · 1080 Brussel · België
+ 32 2 422 51 11 · info@citydev.brussels · Ombudsman · Gebruiksvoorwaarden · RSS
www.brucenter.brussels · www.irisphere.be