FR | NL

Greenbizz finalist MIPIM Awards 2017

2/02/2017
Het Greenbizz-project van citydev.brussels is genomineerd voor een MIPIM Award in de categorie "Best Industrial and Logistics Development"

Ieder jaar bekroont de grote vastgoedbeurs MIPIM in Cannes de beste vastgoedprojecten in 8 verschillende categorieën. Dit jaar is het Greenbizz-project van citydev.brussels genomineerd voor een MIPIM Award in de categorie “Best Industrial and Logistics Development”.
MIPIM vindt plaats van 14 tot 17 maart 2017 en de winnaars worden bekendgemaakt tijdens de MIPIM Awards-ceremonie op 16 maart.

Greenbizz, dat op 26 april 2016 werd ingehuldigd, werd gestart door citydev.brussels met de hulp van het EFRO. Partners zijn Leefmilieu Brussels, Innoviris en het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB). Het door architectenbureau architectesassoc. ontworpen gebouw wil innoverende ondernemersprojecten uit de duurzame, solidaire en kringloopeconomie in Brussel huisvesten.  

Greenbizz ligt in sterk gemengd gebied in de Kanaalzone en is daarom zo ontworpen dat het helemaal opgaat in de omliggende stad. De menselijke, maatschappelijke, economische, duurzame en ethische dimensies van duurzame ontwikkeling zijn bovendien gelijkwaardig aanwezig in de voorbeeldigheid die Greenbizz nastreeft.

Zijn duurzame identiteit ontleent Greenbizz aan zijn rol als katalysator van maatschappelijk en burgerlijk engagement en aan de voortreffelijke energieprestaties van het gebouw. Het Greenbizz-gebouw is gloednieuw en de architectuur is innoverend, gemoedelijke en bovendien voorbeeldig op het vlak van duurzame ontwikkeling. Het Greenbizz-gebouw, dat voldoet aan de strengste technische en duurzaamheidsnormen, getuigt van de grote deskundigheid van de Belgische studiebureaus en ondernemingen inzake duurzaam bouwen.

De architectuur draagt bij tot de innoverende en voorbeeldige identiteit van het project: gevelbekleding in picea, zonneweringen, ruw beton voor thermische inertie ... De materialen zijn met zorg gekozen op basis van hun levenscyclus en hun invloed op de gezondheid. Zo kregen hout, cellulose, en gerecycleerde, recycleerbare en niet-schadelijke producten de voorkeur.

Greenbizz maakt deel uit van het gedeelte voor innoverende ondernemingen van het project Tivoli GreenCity. Tivoli GreenCity wordt een duurzame voorbeeldwijk, een harmonieus geheel met zowel bedrijfsruimten, woningen en openbare ruimten als winkels en voorzieningen.
© citydev.brussels ® (S.D.R.B. - G.O.M.B.)
Gabrielle Petitstraat 6 · 1080 Brussel · België
+ 32 2 422 51 11 · info@citydev.brussels · Ombudsman · Gebruiksvoorwaarden · RSS
www.brucenter.brussels · www.irisphere.be