FR | NL

Een nieuwe site voor productieactiviteiten in het noorden van Brussel

30/03/2018
De voormalige site van uitgeverij Gallimard van meer dan 22.000 m wordt getransformeerd tot park voor middelgrote en grote ondernemingen

Na de parken voor kleine en middelgrote ondernemingen en voor zeer kleine ondernemingen introduceert citydev.brussels nu een nieuw product: parken voor middelgrote en grote ondernemingen. De modules in zo'n MGO-park zijn bedoeld voor bedrijven die 1.000 à 4.000 m² ruimte nodig hebben. Dat is een grotere oppervlakte dan citydev.brussels al aanbiedt in haar andere bedrijvenparken. 

Met de huidige configuratie van de gebouwen valt de aangekochte site gemakkelijk op te delen in 4 volledig losstaande industriële hallen van 1.200 m², 2.500 m², 4.100 m² en 4.200 m². De gebouwen kunnen worden ingedeeld op maat van de geïnteresseerde bedrijven.

De site ligt in de Dobbelenbergstraat 85 en de Ganzenweidestraat 303 in 1130 Brussel (Haren). Die site is van strategisch belang voor citydev.brussels, die er haar aanwezigheid in dit gebied in het noorden van Brussel mee verstevigt. Een andere site van citydev.brussels, met name de 1,2 hectare grote Bruul-site waarvan ze sinds 2015 eigenaar is, ligt immers aan de andere kant van de spoorweg. Met de aankoop heeft citydev.brussels een belangrijke troef in handen om haar ambities op het vlak van economische ontwikkeling in het Brussels gewest waar te maken.

De instelling zal erop toezien dat de tewerkstelling op de site overeenstemt met haar vestigingscriteria en dat de site geen logistiek gebouw wordt dat maar weinig banen schept. Op termijn zouden er op de site tot wel 110 jobs kunnen komen. De commercialisering van de ruimten zal iets vóór de levering en het einde van de werken in de zomer van 2019 starten.

© citydev.brussels ® (S.D.R.B. - G.O.M.B.)
Gabrielle Petitstraat 6 · 1080 Brussel · België
+ 32 2 422 51 11 · info@citydev.brussels · Ombudsman · Gebruiksvoorwaarden · RSS
www.brucenter.brussels · www.irisphere.be