FR | NL

Vandermaelen, inhuldiging van 31 woningen in Sint-Jans-Molenbeek

5/06/2018 12:00:00
citydev.brussels voltooit zo 30 jaar overheidsoptreden om de Linkeroever-wijk te herwaarderen

Vandermaelen staat pal in het historische centrum van Sint-Jans-Molenbeek, vlak bij metrostation Graaf van Vlaanderen. Het wooncomplex telt 31 woningen met elk een eigen kelder, een handelsruimte op de begane grond, 72 fietsstaanplaatsen (dat is er één per slaapkamer), een kinderwagenlokaal en 23 ondergrondse parkeerplaatsen. De appartementen bevinden zich op het gelijkvloers en de vier andere verdiepingen van het gebouw. Ze hebben allemaal een ruim terras. Sommige woningen hebben zelfs een eigen privatief tuintje. De woningen zijn aanpasbaar voor personen met beperkte mobiliteit.

Vandermaelen is baanbrekend op het vlak van duurzame ontwikkeling. Het project, dat werd gelanceerd in 2013, een hele poos voor 100 % passief in Brussel verplicht werd, is helemaal passief en telt 30 % nulenergiewoningen.

De inhuldiging van Vandermaelen is een symbolisch moment voor citydev.brussels. Het project is namelijk het sluitstuk van de vastgoedoperaties die de instelling al 30 jaar lang in de Linkeroever-wijk uitvoert om een nieuw gezicht te geven aan het stedelijk weefsel, dat lelijk werd toegetakeld door de werken voor de aanleg van de metro.

Het resultaat spreekt voor zich: de nieuwe gebouwen hebben niet enkel nieuw leven geblazen in de door de komst van de metro gehavende huizenblokken in de wijk, maar ook een frisse impuls gegeven aan de gemeente.

Het architecturaal ontwerp is van de hand van Atlante, de landschapsinrichting van Eole. Algemeen aannemer BAM Contractors stond in voor de bouw. De studiebureaus en de algemeen aannemer werden aangestuurd door promotor Immo BAM (Kairos).

© citydev.brussels ® (S.D.R.B. - G.O.M.B.)
Gabrielle Petitstraat 6 · 1080 Brussel · België
+ 32 2 422 51 11 · info@citydev.brussels · Ombudsman · Gebruiksvoorwaarden · RSS
www.brucenter.brussels · www.irisphere.be