FR | NL

Het fablab-netwerk van citydev.brussels groeit

29/11/2018
Het tweede openbare fablab van citydev.brussels opent de deuren op de site Da Vinci in Evere

Het fablab beoogt samenwerking met onder meer de Brusselse industrie om bij te dragen tot haar innovatieve activiteiten. De locatie voor het fablab is trouwens niet lukraak gekozen. Al van bij het begin vestigden zich op de site Da Vinci bedrijven met wetenschappelijke of hightechactiviteiten. cityfab 2 bevindt zich in het voormalige gebouw van Sanofi Pasteur. Het moet uitgroeien tot een plek waar vaste waarden uit de industrie, vernieuwers en jonge starters elkaar ontmoeten en stimuleren. Bovendien zijn de fablabs van citydev.brussels op gezette tijden ook toegankelijk voor een breder publiek. Fablabs zijn immers open van aard.

cityfab 2 bestrijkt zo’n 400 m² op twee verdiepingen. In het fablab kunnen ondernemers, ontwerpers, kunstenaars en doe-het-zelvers aan de slag met 3D-printers, een CNC-machine, een lasercutter, elektronisch gereedschap en tal van andere tools. Die uitrusting zal ook in de smaak vallen bij wie bezig is met het Internet of Things (IoT, ook wel Web 3.0) en augmented reality (AR).

Het fablab wordt beheerd door transforma bxl, een coworkingruimte die een community van ondernemers, vernieuwers en changemakers huisvest.

Met de opening van dit fablab geeft citydev.brussels concreet vorm aan de opdracht die ze in 2015 van de Brusselse regering kreeg: de stedelijke innovatie in Brussel stimuleren. citydev.brussels besloot daarop om een netwerk van drie fablabs uit te bouwen in het Brussels gewest. Na de opening van cityfab 1 in Greenbizz in dit voorjaar, vormt cityfab 2 de tweede schakel van dat openbare netwerk. En zeer binnenkort wordt dat nog aangevuld met cityfab 3 op de site CityLine in Anderlecht.

  • ../photos/20181129c_1.jpg

  • ../photos/20181129c_2.jpg


© citydev.brussels ® (S.D.R.B. - G.O.M.B.)
Gabrielle Petitstraat 6 · 1080 Brussel · België
+ 32 2 422 51 11 · info@citydev.brussels · Ombudsman · Gebruiksvoorwaarden · RSS
www.brucenter.brussels · www.irisphere.be